Zomerse boekentips van PuurSan

De zomer is een heerlijke tijd om weg te dromen in een wereld vol letters. Als we de weersvoorspelling mogen geloven, kunnen we de komende weken, tegelijkertijd, vitamine D opsnuiven en wegdromen in een andere wereld. In dit blog geef ik je, namens PuurSan, een aantal boekentips.

Boekinspiratie van Nederlandse auteurs

Als ik in een boekwinkel of bibliotheek loop, zie ik soms letterlijk door de boeken hét boek niet meer. Aan de ene kant word ik continue geïnspireerd. Aan de andere kant raakt mijn brein overprikkeld. En een overprikkeld brein in een boekenwalhalla, betekent voor mij meestal naar buiten zonder boek.
Om te voorkomen dat jij ook ´verzuipt´, hierbij wat boekinspiratie. Drie heel verschillende boeken, van drie Nederlandse auteurs.

PuurSan boekentip 1: Gewoon een Europese vrouw – Ine Gerards

Allereerst een schrijfster die niet heel bekend is, maar die je wel vanaf de eerste zin meeneemt. Gebaseerd op haar levensverhaal. Gewoon een Europese vrouw gaat over datingfraude. Als je begint, kun je niet meer stoppen.

Drie jaar na haar scheiding heeft de Nederlandse Didi haar leven weer op de rails. Ze is verhuisd naar Lissabon, heeft een prima baan, veel vrienden en is niet van plan om zich ooit nog aan een man te binden. Dan leert ze, via Facebook, een jonge Marokkaanse kunstenaar kennen. Rizou. Hij is op bezoek bij vrienden in Marseille en wil graag, voordat hij teruggaat naar zijn woonplaats Casablanca, Lissabon nog bezoeken. Heeft zij tijd om hem die mooie stad te laten zien? Er ontstaat een gepassioneerde relatie. Didi bloeit op onder de aandacht van Rizou. Haar familie en vrienden volgen dit met argwaan, gevoed door het nieuws over datingfraude en oplichting. Hoe harder ze haar waarschuwen, hoe standvastiger Didi wordt. Ze zondert zich steeds meer af van haar familie en vrienden en focust zich alleen nog maar op Rizou. Ze besluit om hem te verrassen door een reis naar Casablanca te boeken en aan iedereen te bewijzen dat dit echte liefde is.

PuurSan boekentip 2: Het zesde zintuig – Hans Peter Roel

Mijn tweede boekentip, Het zesde zintuig, is van een veelgelezen auteur die een aantal internationale bestsellers schreef. Ontdek je grootste talent, jouw zesde zintuig, door het lezen van dit spannende en meeslepende verhaal.

Mick Arends, een jonge onderzoeksjournalist verliest bij een terroristische aanslag zijn grote liefde. Wat bracht hem in Parijs, op de verkeerde plek en op het verkeerde moment? Was dit louter toeval, of speelt er meer? Maar vooral: had hij zijn geliefde voor dit noodlot kunnen behoeden? Ga met Mick mee op reis en volg hem bij zijn onderzoek op de Princeton University en ontdek je voornaamste talent: het zesde zintuig.

 

PuurSan boekentip 3: Taal is zeg maar echt mijn ding – Paulien Cornelisse

Zoals de meeste van jullie wel weten😉, taal is zeg maar echt mijn ding. Een boek met een link naar dit thema, hoort dus zeker bij mijn boekentips. Door de titel, voel ik een connectie met Paulien. Scherp en recht voor de raap als ze is, zou ze nu haar kans grijpen om het woord ‘connectie’ te ontleden en belichten. Taal(gebruik), ze laat je er anders naar kijken in deze bundel met scherpe komische columns. 

In het taalgebruik kunnen woorden evolueren: zo is de uitspraak van ‘nieuw’ in sommige kringen opgeschoven naar ‘nuuw’. Cabaretier en columnist Paulien Cornelisse is even alert op dat soort ontwikkelingen als Kees van Kooten in zijn Treitertrend-tijd. Ze bespreekt een groot aantal uiteenlopende onderwerpen, waaronder reclameleuzen en de beperkte houdbaarheid daarvan en de verwording van de jongensnaam Kees tot meisjesnaam, en weet aannemelijk te maken dat het toenemend gebruik van het woord ‘neuken’ niet per se hoeft te duiden op taalverloedering.


Roman, thriller, levensverhaal…

Of je nu van een roman of thriller houdt, non-fictie, levensverhaal of literaire klassieker, de keuze is reuze. Kom je er na mijn boekentips nog niet uit? Loop eens naar een gratis minibieb bij jou om de hoek of struin in een kringloopwinkel en laat je inspireren.
Voor nog meer boekentips:
besteboekentips.nl
vakantieboeken special De Slegte

‘Geen’ plek meer voor boeken in je bagage? Kies voor een e-book of neem met de dwarsligger een volledig boek mee in zakformaat. Genoeg boekinspiratie voor nu😉. Ik wens jou een heerlijke zomer waarin je veel mag wegdromen, in welke wereld dan ook. Enjoy it all!

Wil je op de hoogte blijven van mijn schrijfsels en blogs? Laat dan je naam en mailadres achter met het onderwerp: blog/schrijfsels.

Berichten

Misschien vind je dit ook interessant