Waarom als gentlewoman op gentlemen´s ride?

Afgelopen zondag, 21 mei, reed ik mee met de Distinguished Gentleman’s ride. Ook wel DGR genoemd. Normaal ben ik niet zo van de jaarlijks terugkerende evenementen. Maar bij de DGR hangt altijd zo’n heerlijk sfeertje van saamhorigheid.

Wereldwijde aandacht

Deze dag vragen we wereldwijd, op een ludieke manier, aandacht voor onderzoek naar prostaatkanker en preventie van suïcide onder mannen. Wist je dat er in Nederland ruim 1300 mannen zelfmoord plegen per jaar t.o.v. 600 vrouwen? Het grote verschil komt m.n. doordat mannen impulsiever en geen praters zijn. Als zelfmoord in hun hoofd opspeelt, voegen ze dus sneller de daad bij het woord. Shocking, isn’t it?!
De DGR werd gereden van Sydney tot San Francisco en alles wat daar tussen ligt. Wij, mijn man en ik, waren van de partij in Nijmegen. Dit jaar waren er verrassend veel gentlewomen. Gekleed in distinguished broekpakken, jurkjes met netkousen en hoge hakken. Een groot deel, geheel in stijl, zelf achter het stuur van hun oldtimer motor.

Gentlewomen op gentlemen’s ride

Wat doen wij vrouwen nu op een gentleman’s ride?
Eigenlijk niets meer en niets minder dan alle mannen steunen. Voordat we meedoen, laten we ons namelijk sponsoren voor dit goede doel. Vrienden, familie en kennissen, als ze iets over hebben, zijn ze de pineut😉. Niet dat ik nou denk dat ik de hele wereld kan veranderen, maar daar waar ik kan, draag ik graag mijn steentje bij.
En ja gentlewomen, laten we eerlijk zijn; wie zijn wij zonder mannen? Is het ook niet een beetje eigen belang dat we onze mannen gezond houden?! Maar dat geven we natuurlijk niet toe😉. Alhoewel, ik misschien toch wel.

Italiaanse schone op intensive care

Andere jaren reed ik de DGR op mijn Italiaanse schoonheid uit ’62. Altijd een eyecatcher met haar ronde, roomwitte ‘billen’. Dit jaar liet mijn Vespa mij in de steek. Ze was zelfs zo ziek dat ze op de intensive care belandde en daar nog steeds is.
Nu kan ik heel bijdehand zeggen dat ik haar zelf ga repareren. Geloof me, dat lukt me in geen 100 jaar. Dus…heb ik een man nodig, die mijn Italiaanse schone beter maakt. En zo zie je maar, ik heb er nu al belang bij dat onze mannen gezond blijven.

Gelukkig mocht ik achterop bij mijn eigen gentleman en fungeerde ik als richtingaanwijzer als een echte gentlewoman.

 

Wil je op de hoogte blijven van mijn schrijfsels en blogs? Laat dan je naam en mailadres achter met het onderwerp: blog/schrijfsels.

Berichten

Misschien vind je dit ook interessant